Så fungerar det
Verksamheten kan välja att koppla ihop sitt journalsystem med en digital tidsbokningstjänst och välja vilka slags tider som ska erbjudas. Det kan vara utifrån klockslag, typ av ärende eller person. Det går även att anpassa utbudet efter respektive patients behov, till exempel utifrån diagnos eller symtom.
Tips och idéer
- Våga satsa och lägg ut många tider så att invånarens upplevelse blir att det är lätt att få vård. Börja med lite enklare tider, som till exempel stygnborttagning och blodtrycksmätning.
- Lägg ut tiderna så att patienten bokar efter vårdbehov istället för utifrån yrkesroll. Om det går att välja mellan att boka tid hos en sjuksköterska eller läkare så är risken att även ärenden som ska till en sjuksköterska görs hos en läkare. Antingen för att sjuksköterskornas tider blir fullbokade, eller för att man tror att man får bättre vård hos en läkare.
- Om tidsbokningen kompletteras med frågeformulär eller digital triagering ökar effektiviteten då patienten direkt kan få vård efter behov och erbjudas rätt insats.

Exempel på hur arbetssättet används
Kort guide med praktisk hjälp
Att byta arbetssätt behöver inte vara särskilt svårt. Men det finns några saker som är bra att tänka igenom innan ni sätter igång processen.
Har du idéer eller frågor?
Mejla oss gärna på jobbadigifysiskt.hsf@regionstockholm.se så kan vi tillsammans utveckla och förbättra webbplatsen. Tack för ditt engagemang.